Introductie

wouterWouter Vedder is in 2010 begonnen in de duivensport, natuurlijk waren zijn vader en opa zijn grootste inspiratiebronnen.

Destijds begon Wouter met jonge overnachtduiven. Deze werden toen gespeeld op de natour. In echte overnachtduiven zit van nature weinig snelheid en dat is wat Wouter toch graag wou de snelheid. Dat was de reden om op zoek te gaan naar echte snelheidsduiven. De eerste twee snelheidsduiven kwamen van Piet van Vuure, een “oudere” liefhebber uit Tuk.

Na het eerste seizoen werd Wouter toch steeds fanatieker dus werd in overleg met zijn vader besloten om een groter hok neer te zetten. Daarnaast had zijn vader in 2011 via Stichting Marathon Noord contact kunnen leggen met Hans Eijerkamp. Dat contact resulteerde in het feit dat hij in 2012 8 eieren heeft opgehaald uit de Heremans & Ceusters lijnen van de hokken van Hans Eijerkamp & Zn.

wouter_met_hans_eijerkampNa een redelijk seizoen 2012 is Wouter in het seizoen 2013 begonnen met nog 6 Eijerkamp jongen. Na het eind van het seizoen 2013 heeft Wouter alle duiven van vitesse en midfondspeler A. Terluin uit Tuk overgenomen. Deze liefhebber was al jaren bij de kampioenen van de vereniging en het rayon. Hiervan zijn 18 vliegers overgewend naar mijn eigen hok.

Seizoen 2014 is tot nu toe zijn beste seizoen. Wouter had veel duiven in de prijzen in de afdeling Friesland ’96.
Met als resultaat:

  • Keizer-Generaal bij de jeugd van afdeling Friesland 96
  • 4 keer bij de eerste 10 in de afdeling met als beste resultaat eerste van de hele afdeling Friesland 96 van Tongeren met de duif  “Hans”, vernoemd naar Hans Eijerkamp
  • derde duifkampioen vitesse van de jeugd van de N.P.O. met de “Super Ale”

Wouter hoopt samen met zijn vader deze mooie resultaten te evenaren in 2015.

Reacties zijn gesloten.